Future Cup starttaa Huhtikuussa Raaseporista

FUTURE CUP 2015 STARTTAA HUHTIKUUSSA RAASEPORISTA JA MATKAA AINA ROVANIEMELLE SAAKKA 

Vuosien kuluessa Future Cup sarjan kilpailumääräksi on vakiintunut kymmenen osakilpailua kesässä. Muutama vuosi sitten sarjassa aloitettiin käytäntö, että osakilpailut ajettiin niin sanotusti tuplakisaviikonloppuina, lauantaina kilpailtiin osakisa 1 ja sunnuntaina kisa 2. Kuljettajilta saadun positiivisen palautteen mukaisesti vuosi vuodelta on enemmän siirrytty samalla paikkakunnalla ajettavien osakilpailujen tuplaviikonloppuihin. Tuleva kesä ei tuo poikkeusta. 

Kesän 2015 aloittaa Raaseporin kilpailuviikonloppu huhtikuun lopussa. Raaseporissa on aiempina vuosina kilpailtu vain yhtenä päivänä, tänä vuonna Raaseporin viikonloppu on kaksipäiväinen. Raaseporin osakilpailulla on pitkät perinteet. Ensimmäisen kerran asfalttisarjan kalenteriin kilpailu on kuulunut vuonna 2010. Vuosien saatossa Raaseporin kisa on vakiinnuttanut paikkansa Etelä-Suomen kevään aloituskisana ja kilpailut ovat aina sujuneet.

-      Olemme tehneet näitä sprintkisoja jo muutaman vuoden ajan. Nämä menevät jo aika rutiinilla. Olisiko tämä jo kolmastoista vuosi Horsbäckissä? Ratasuunnittelut ovat päätöksessä. Kisaviikonloppuna ajetaan lauantaina niin sanotusti "vanha rata" ja sunnuntaina ajetaan rata hieman muunneltuna ja toiseen suuntaan. Kehuu kisajärjestelyistä vastaavan seuran, Ekenäs/Tammisaari MK/UA:n, puheenjohtaja Pekka Wirtanen. 

Muutama viikko Raaseporin jälkeen sarja kuljettaa kilpailijat, tiimit, katsojat ja toimihenkilöt kohti Oulua. Myös Oulun kisaviikonloppu on kuulunut sarjan kalenteriin jo usean vuoden ajan. Tänä vuonna kilpailupaikka tulee olemaan uusi. Toukokuun alussa, rallisprintkaravaani valloittaa OuluZonen Moottoriurheilukeskuksen, Kuusamontien varressa.  

Raaseporin ja Oulun jälkeen asfalttisarjan kisojen tiimoilta huilataan kesäkuun lämmössä tovi ja tiukkaa kilpailua jatketaan heinäkuun alussa Imatralla. Viime vuonna iloinen Etelä-Karjala näytti parhaimmat puolensa, kun kilpailuviikonlopun perjantaina aurinko kuivasi sateet, rata oli hieno ja järjestelyt toimivat. Tätä lupaa Imatran UA meille tänäkin kesänä, jopa tuplasti enemmän.

Elokuussa koittavat tämän vuoden kisauutuudet sarjakalenterissa. Elokuun alussa suunnataan kohti Pohjanmaata ja Laihiaa. Laihialla ajetaan elokuun toisena viikonloppuna kaksi osakilpailua. Elokuun lopussa sarjan epävirallisia päättäjäisiä juhlitaan Rovaniemellä, Santa´s Future Cup kisoissa. Rovaniemen UA on tarjoillut jo muutamana vuonna sarjan parhaimmaksi äänestetyt kisat Levillä. Kuinka käy kun ROI UA pääsee isännöimään kahta kauden päättävää kisaa omille kulmille, Joulupukin maahan. Kuinka tiukka kesän 2015 paras osakilpailu äänestyksestä tulee? Tervetuloa kisapaikkakunnille seuraamaan! 

Ensi kaudelle sääntöjen osalta suuria muutoksia ei ole tulossa. Myös luokat säilyvät ennallaan. Historic autoille, kuljettajien toiveen mukaisesti, lisätään yksi uusi luokka sekä uusina autoina mukaan tulevat ikäryhmä J2:n autot. Kuten kaudella 2014, naiset tulevat myös ensi kaudella kilpailemaan kolmessa eri luokassa. V1600 –luokassa ajavat juniorit ja yleinen samassa. 

Televisiointi jatkuu MTV Maxilla. Televisiolähetykset tulevat ulos vajaa pari viikkoa kisoista, uusintoineen. Lähetykset ovat aiempien vuosien tapaan nähtävillä myös sarjan kotisivuilla. 

Sarjailmoittautuminen avataan KITIin joulukuun alussa! Ole nopean, tule mukaan – sillä ennakkoon (ennen vuoden vaihdetta) ilmoittautuneiden kesken arvotaan rengassarja kesän asfalteille!!! 

Kesän 2015 kisat

25. – 26.4. Raasepori
9. – 10.5. Oulu
4. – 5.7. Imatra
8. – 9.8. Laihia
28. – 29.8. Rovaniemi


© 2021 Future Cup & Rakennus Future Oy. Oikeudet muutoksiin pidetään.