Valloittavatko naiset Future Cupin 2014?

Kauden 2013 viimeinen ja se haastavin asfalttisarjan kisaviikonloppu on takana. 26.10. pidettyyn Future Cup sarjan päätösgaalaan Ellivuoreen saapui liki 150 rallisprintistä innostunutta juhlijaa! Päivä oli kokonaisuudessaan antoisa ja keskusteluissa saatiin hyviä kehiteltäviä ideoita tulevaisuutta suunniteltaessa. Ensi kesänä Future Cup vierailee jälleen kymmenen osakilpailun verran, kuudella eri paikkakunnalla – viitenä kesäviikonloppuna.  

Muutamia uusia luokkia sarjassa nähdään ensi kaudella. Kovasti on tullut kyselyjä V1600 ja Trophy –autojen kuljettajilta, joten ensi kaudella sarjassamme esittäytyvät myös Trophy- ja V1600-autot. Naisten kiinnostus rallisprinttiä kohtaan kasvaa jatkuvasti ja kaudella 2014 naisille on valittavana 3 omaa luokkaa: 2-vetoiset autot: SS ja ralliautot – molemmissa luokissa kuutiotilavuus vapaa. Myös nelivetoisella ajavat naiset pääsevät mittaamaan vauhtiaan omaan luokkaansa. Toivottavasti nämä muutokset lisäävät mahdollisuuksia ja ensi kesän asfalteilla nähdään monia uusia kasvoja haastamassa sarjamme naiskuljettajia. Muilta osin luokkajako tulee pysymään ennallaan. Vaikkakin sarjapromoottori Kari Tasanko jo mietiskeli, että muutaman vuoden päästä voisi sarjaan perustaa supersenioriluokan! Ikärajaksi 60?? Jokohan jo 2015? 

Asfalttisarjaan kesälle 2014 mukaan tulevat myös historic autot.

Historic kuljettajat kilpailevat kahdessa eri luokassa, auton kuutiotilavuuksien mukaan mukaan:

luokassa 19 (historic ikäkauden E – J1 enintään 1600 cc) ja

luokassa 20 (historic ikäkauden E – J1 yli 1600 cc).

Sarjapromoottori Kari Tasangon mukaan kiinnostus historic kuljettajien puolelta on ollut kova.

  • Kovasti ovat kuskit osoittaneet kiinnostusta sarjaa kohtaan. Odotan sinne vielä reilusti historic kilpailijoita lisää. Tervetuloa vaan kaikki mukaan!

 Yleiskilpailua ajetaan tänäkin vuonna kolmessa eri kategoriassa. Cup arvosta kisataan 4-Veto Cupissa sekä 2-Veto Cupissa. Myös nuorille säilyy oma yleiskilpailunsa. Suurempia sääntömuutoksia ei kaudelle 2014 ole tulossa.  Televisiointi sarjan kisoista jatkuu entiseen tapaan. 

Osakilpailut 2014:

La 26.4. Karkkila
Su 27.4. Raasepori
To 19.6. ja pe 20.6. Isosyöte
La 5.7. ja su 6.7. Imatra
La 9.8. ja su 10.8. Oulu
Pe 29.8. ja la 30.8. Levi


© 2021 Future Cup & Rakennus Future Oy. Oikeudet muutoksiin pidetään.