FUTURE CUP

Autourheilusarja, josta sai muutakin kuin raitista ilmaa!

Satu Tuomisto, Noora Hautakangas ja asfaltin huuma vuonna 2012

Kun Future Cup asfalttisarja täytti kymmenen vuotta vuonna 2012, haluttiin tehdä jotain erilaista.

”Julkkissprintti”, kaunottaret kisassa -ajatus lähti alkujaan liikkeelle vuonna 2011, kun varikolla mietittiin, miten rallisprinttiä saataisiin lajina esille! Idean äitinä voidaan pitää vuoden 2008 Miss Suomea Satu Tuomistoa, joten ei ollut epäselvyyttä, että hän osallistuu kesän 2012 kapinoihin. Kisaemäntänä pyörineelle Sadulle ei ollut kummoinenkaan juttu hypätä Välimäen Jussin kyytiin VIP autoon, Ikaalisten osakilpailussa 2011. Ja kesää 2012 silmällä pitäen MTV3:n haastattelussa Satu toteaakin, ” rallikuskin mieli, omat kädet. Se ei välttämättä ole tieliikenteessä hyvä yhdistelmä, mutta radalla varmasti toimii.” Hautakankaan Nooran kuultua julkkissprintti-ideasta, oli meillä seuraavakin kaunotar valittuna auton puikkoihin!

Tositoimiin Satu ja Noora pääsivät Vanajanlinnan sekä Levin osakilpailuissa. Täysin kylmiltään naiset eivät ratin taakse kuitenkaan istuneet. Alkukesän aikana Satu ja Noora suorittivat rallitutkinnon. Myös auton käsittelyä harjoiteltiin rallin suomenmestarin Jussi Välimäen johdolla. Autona naisilla toimi Franginkari Motorsportin Mitsubishi Evo 8, A-ryhmän ralliauto jossa hevosvoimia riitti ja vääntöä löytyi yli 500nm.

Noora hautakangas ensimmäisessä rallisprintkisassaan suoraan palkinnoille

Vanajanlinnassa ensimmäisiin rallispintkisoihinsa osallistuneet Satu ja Noora pärjäsivät mainiosti. Noora innostui lajista tosissaan ja sijoittuikin sunnuntain osakilpailussa jo naistenluokan sijalle 3. Sadun vauhti ei Vanajanlinnassa aivan kärkeen riittänyt ja sunnuntain kisa päättyikin harmillista kyllä keskeytykseen.

Levillä naisten onni vaihtui kun perjantaina Nooran toinen kierros päättyi kurvin suoraksi menoon, suoraan lippusiiman alitse – ja radalla oikaisuun. Satu puolestaan päräytti perjantain kisassa suoraan naisten sijalle 4.

Kesän 2012 jälkeen Noora nähtiin kilpailemassa Future Cupissa omalla autollaan myös vuonna 2013. Laji vie mennessään.

Kuvagalleria


© 2021 Future Cup & Rakennus Future Oy. Oikeudet muutoksiin pidetään.