FUTURE CUP

Autourheilusarja, josta sai muutakin kuin raitista ilmaa!

4,5 tunnin ajotapahtumassa kerättiin 11 440 euroa

Ikaalisissa vuonna 2013, ensimmäistä kertaa näinkin suuressa mittakaavassa toteutettu hyväntekeväisyystapahtuma, Suomen Kovimmat Rallisprint Kuskit On Ice, keräsi 4,5 tunnin ajotapahtumassa 11 440 euroa Tampereen Yliopistollisen Sairaalan Lastenosastolle 6. 

Tapahtuman järjestämisessä mukana ollut Kari Tasanko, mistä tässä hyväntekeväisyystempauksessa oli kyse?

- Meidän rallisprint sarjaa ajetaan ainoastaan kesällä, joten talvella on hyvää aikaa puuhastella muuta. Tämä idea lähti kokonaan meidän sarjaorganisaation nuoriso-osaston, Tasangon Caritan ja Ikaalisissa itsekin asuvan Hallian Timpan, innostuksesta ja ideasta. Sosiaalisesta mediasta lähdettiin alkuun ja loppuen lopuksi hommasta tuli todella iso tapahtuma. Kertoohan sen jo tuo summa, mikä saatiin kasaan. Hyväntekeväisyysvarat kerättiin täysin kyydityksillä ja paikallisten yritysten yhteistyöllä.

- Kuljettajia lupautui heti vuoden vaihteessa mukaan kaksikymmentä ja me ajelutettiin halukkaita kilpa-autokalustolla jääradalla. Kyydityksen hinta oli 10 euroa alle 18-vuotiailta ja 20 euroa yli 18-vuotiailta. Kaikki paikallaolleet kuljettajat ja muut tapahtuman toteuttaneet sekä ennakkovalmisteluihin osallistuneet ovat kantaneet kortensa kekoon ihan talkoohengessä.

Tapahtuma toteutettiin Ikaalisiin jäälle talkoovoimin auratulla jääradalla. Halukkaita kyyditsemässä oli liki 20 Suomen huippukuljettajaa. Kalustoa löytyi aina historicista drifting autoon. Mukana tapahtumassa tukemassa oli suuri joukko myös paikallisia yrityksiä.

Paikalle saapui kaikkiaan reilu tuhat katsojaa ja kyytiläisten määrä nousi kolminkertaiseen lukemaan siitä mitä olimme odottaneet. Kyytiläiset joutuivat vuoroaan hieman odottamaan, mutta kyydin jälkeen kaikista tuntui, että odotus kannatti.

- Tällaista massakyyditystä ei ole aiemmin nähtykään. Odotukset ylittyivät ja tapahtuman tuotto oli hieno. Kyllä meillä tavoite alusta asti oli se, että kaikki halukkaat ajelutetaan ketkä vain kyytiin haluaa. Jonoa siinä kyllä muodostui vaikka rata oli koko ajan varattuna ja autoja pyöritettiin hienolla syklillä. Viimeiset kyytiin hyppääjät taisivat olla Ikaalisten omien miesten, Matti Kiviniemen ja J-P Ahon kyyditettävät siinä puoli kuuden aikaan. Haluamme korostaa, että radalla oli jatkuvalla syötöllä 3 – 5 autoa. Lukuun ottamatta muutamia penkan päälle ajoja, jolloin hinauskalusto sai vähän hommia. Mm. Hämeenkyrön Jari Lamminsivu antoi muutamalle naiselle ihan spesiaalit kyydit, kun Jarin Mitsubishi hyppäsi lumivallin päälle, kyytiläinen kyydissä eikä pois penkalta päässyt kuin hinausautolla, naureskee Kari Tasanko. Kuljettajat olivat enemmän kuin mielissään tapahtumasta. Kyytiläisten iloinen mieli ja hymyilevät kasvot olivat kuulemma paras kiitos kun auto kaarsi takaisin varikolle kyydityksen jälkeen. Unohtamatta tietenkään, että jokainen kierros kartutti tapahtuman hyväntekeväisyyskassa kympillä tai kahdella.

Tasangon Kari on erittäin tyytyväinen tapahtumaan.

- Siellä alkoi jo pienet urat loppuvaiheessa radalla olla, mutta kyytiläiset vain tykkäsivät, että meno oli niin kuin ihan oikeassa rallissa. Hienosti kaikki kuljettajat jaksoivat! Onhan tuo usean kymmenen kilometrin kerta-ajo aika huimaa, kun me sprinttikuskit ollaan kisoissa totuttu kisaamaan vain 2 – 3 kilometrin kertavetoja. Tuli siellä paikallisen J-P Ahonkin Mitsubishin mittariin liki 90 kilometriä, joten on siinä muutama kyytiläinen saanut kyytiä. Kyllä siellä parit puskuritkin lentelivät, mutta poikkeuksetta meillä kaikilla oli hauskaa! Oli mukavaa tehdä ilolla tapahtumaa lasten hyväksi. 

Kokonaisuudessaan kuljettajien ajokierrosten ja yritysten yhteistyöpotti nousi huimaan 11 440 euron summaan. Rahat luovutettiin lyhentämättömänä Tampereen Yliopistollisen Sairaalan lasten osastolle 6 (syöpätautien osasto).

Kyydit tarjosivat: ARTO MALINEN, JUKKA OJA, JUKKA KAMRAT, JUHA LUSA, JANNE KOSKINEN, KIMMO VIERO, JUSSI HALMELA, TONI KANGASAHO, TUOMAS YLI-KNUUTTILA, MATTI KIVINIEMI, JYRKI KORPI, JARKKO NIEMISTÖ, JARI PUTKINEN, TERO RÖYHKIÖ, JARI LAMMINSIVU, J-P AHO, RAMI SUOMINEN, ILKKA JA KRISTIAN KIVINIEMI

Yritykset mukana tekemässä hyvää: FRANGINKARIN LOMAMÖKIT, FUTURE CUP RALLISPRINT, MEDIAGURU JACK BACON, IKAALISTEN KYLPYLÄ, LEPPÄKOSKEN SÄHKÖ OY, STUDIO IKAFOTO, RAKENNUS FUTURE, MUOTOPEITE, RÖYHKIÖ MOTORSPORT, RADIO SUN, KELLOLIIKE TRYGG, BAR NO NAME, IKAALISTEN VANHA KIRPPIS, KAUPPILAN MATKAILUTILA, FLOW FUN OY, IKAALISTEN KAUPUNKI, IKAALISTEN KYLPYLÄKAUPUNKI, AKK, TERKAN TAKSI, TERKAN KIITO, PONY EXPRESS RACING
.


© 2021 Future Cup & Rakennus Future Oy. Oikeudet muutoksiin pidetään.