Kymmenia tuhansia hevosvoimia, aurinkoa, tunnelmaa - Suomen kesä ja Future Cup

KOKKOLASSA VIETETTIIN SUPERJÄNNITTÄVÄ VIIKONLOPPU FUTURESARJAN NELJÄNNEN KISAVIIKONLOPUN MERKEISSÄ

Elokuun alussa Future Cup kesän toiseksi viimeinen osakilpailuviikonloppu vietettiin Kokkolassa, tutulla Jänismaan teollisuusalueen radalla. Sään herra oli Futuren kisoille jälleen suosiollinen ja helli kisakansaa mukavan lämpöisellä, sunnuntaina jopa helteisellä kelillä. Yön aikana kisa-alueen yli pyyhältänyt massiivinen ukkoskuurokaan ei haitannut kesäistä kisafiilistä.  

Kokkolan UA on isännöinyt rallisprintkisoja useaan otteeseen ja takavuosina kisat on ajettu Jänismaalla. Viime vuosina Kokkolan rallisprintkisat on järjestetty Kemoran moottoriradalla, tänä kesänä kisat palasivat takaisin Jänismaalle. Futuresarjan tapaan kisoja ajettiin viikonlopun aikana kaksi, ensimmäinen lauantaina ja toinen heti sunnuntaina. Sunnuntain rata ajettiin lauantaihin nähden käännetysti ja hieman muutellusti.

Nelivetoisissa kärkeen kovaa tunkua

Kuljettajat saatiin kuin saatiinkin järjestykseen vaikka tiukille se meni. Molempina päivinä nelivetoisten yleiskilpailussa erot jäivät todella pieniksi. Niin lauantaina kuin sunnuntainakin kuuden nopeimman kuljettajan aika mahtui alle sekunnin sisään.  

Kuten osakilpailuissa, myös sarjassa on todella tasaista ja kaikki on vielä mahdollista kun yksi kilpailuviikonloppu on edessä päin. Ennen Rovaniemen viimeisiä kisoja sarjataulukkoa hallitsee totuttuun tapaan, yksinoikeudella Harri Arola Subarullaan. Samassa luokassa Harrin kanssa kisaava Myllylän Mika on sijalla kaksi ja Kokkolan viikonlopun ehdoton supermies, Jukka Tenho on sarjatilanteissa sijalla 3. Kokkolassa Tenhon Jukka kärsi lauantaina tekniikkaongelmista. Vaikka kisa jäi silloin yhteen kierrokseen, riitti yhden kierroksen aika nelivetoisten voittoon. Auto saatiin kuntoon yön aikana, tekniikkamurheet selätettiin ja sunnuntaina jälleen Jukka nappasi voiton itselleen. Täysin ilman vastaan panemista ei sunnuntain voitto Jukalle kuitenkaan hellinnyt, sillä nelivetoisten toiseksi ajanut Mika Myllylä kellotti toisella kierroksella tismalleen saman ajan kuin Jukka. Ratkaisu miesten välille saatiin kun vertailtiin ensimmäisen kierroksen aikoja. 

Junioreista sarjataulukossa korkeimmalla sijalla on hienosti nousua sarjakärkeen tekevä Häkkilän Matti. 

Sekunninsadasosia laskettiin myös kaksivetoisten puolella

Sunnuntaina jännitettiin kaksivetoisten yleiskilpailun järjestystä ihan loppuun asti, kun nelivetokuljettajien lauantaina aloittama tiukka sekunninsadasosankamppailu tarttui myös kaksivetoyleiskisaan. Kuusi nopeinta 2-vetokuljettajaa ahtautui tiukassa kamppailussa alle sekunnin sisään.  Viikonloppu oli tuttujen miesten hallintaa. Parkanon Mikael Vuotari ja Autoliitto Härmän Mika Perttula vuorottelivat kaksivetoisten ykkössijalla. Sarjakärjessä nämä miehet mittelevät voitosta, kun Mikael nousi Kokkolan jälkeen sarjan piikkipaikalle, Mikan ollessa sijalla 3 – kuitenkin ainoastaan kolmen pisteen päässä Mikaelista. Näiden kahden miehen välistä sarjataulukosta löytyy tänä vuonna senioreissa upealla Bemarilla kisaava Hietalan Harri. Neljännellä sijalla, ainoastaan seitsemän pisteen päässä ykkössijasta, on luokassa 15 kisaava Toni Vilen.  

Nuorten kärkeen uusia nimiä

Koko kauden nuorten osakilpailukärkeä hallinnut Jere Pensas kärsi lauantaina Tenhon Jukan lailla tekniikkamurheista. Palkintobodiumille nousi uusi hallitsija kun Valkealan UA:n väreissä kisaava Roope Suomalainen kävi pokkaamassa nuorten yleiskilpailun kirkkaimman palkinnon. Kajaanin UA:n kaksikko, Toni Piiroinen ja Heikki Leinonen nappasivat lauantaina sijat 2 ja 3. Nuorten yleiskilpailun kolmen kärki, Roope, Toni ja Heikki, kisaavat kaikki luokassa 24. Nuorten luokan 23, V1600, voittaja lauantaina oli Kajaanin UA:n Oskari Heikkinen. 

Sunnuntaina nuorten kisassa kärjen kuljettajat pysyivät samana, järjestys vain vaihtui. Ykköseksi nousi upeasti koko kauden ajanut Heikki Leinonen. Toiselle sijalle nousi Toni ja Kolmannelle Roope. Luokan 23 voitto meni, yön aikana auton kuntoon saaneelle Jere Pensaalle.  

Epäonnisesta viikonlopusta huolimatta, sarjatilanteissa piikkipaikkaa pitää edelleen hallussaan Laihian nuori mies Jere Pensas. 

Sarjapisteistä nähdään kamppailemassa myös historickuljettajat. Kokkolan osakilpailuiden jälkeen historickuljettajista korkeimmalle sijalle on noussut Kainuun Moottorikerhon Esa Lappalainen. Hän on jaetulla seitsemännellä sijalla luokassa 4 kilpailevan Jari-Matti Tiilikan ja upean sarjastartin ottaneen Jasu Saarisen (luokka 9) kanssa. Naisten puolella sarjassa korkeimmalta sijalta löytyy European Speed and Rally Clubin Kaisa Sistonen. Kaisa nähdään sarjassa saman tehokkaan BMW M3:n ratissa kuin Hietalan Harri. 

HUOMIOHUOMIOHUOMIO!!!

TV-ohjelmaa Kokkolasta tarjoillaan torstaina jo klo 19.25 – (Huomio! Kellonaika poikkeaa aiemmin ilmoitetusta)! Tämän jälkeen ohjelman voi katsella myös sarjan kotisivuilta. Kiitokset koko Kokkolan UA:lle hienoista kisoista, mukavista radoista ja hyvistä palveluista!

 Niin harmittavaa, jälleen on yksi hieno viikonloppu takana! Ei kuitenkaan hätiä, sillä vielä yhdet kisat ovat tuloillaan. Elokuun lopulla tavataan taas Rovaniemen Napapiirillä! Millään ei malttaisi odottaa! Pian nähdään!


© 2021 Future Cup & Rakennus Future Oy. Oikeudet muutoksiin pidetään.