Kymmenia tuhansia hevosvoimia, aurinkoa, tunnelmaa - Suomen kesä ja Future Cup

MUUTAMAN VUODEN TAUON JÄLKEEN SUOSITTU ASFALTTISARJA TEKEE PALUUN KOKKOLAAN

 Future Cup rallisprintsarjassa on tälle kesälle takana kuusi osakilpailua. 2-Veto Cupissa on alkukauden aikana käyty jo kovaa kamppailua ykkössijoituksista myös 4-Veto Cupin puolella senioriluokkien kuljettajat laittavat kovasti kampoihin yleisten miehille.

Seuraavat Futuresarjan kisat koittavat jo elokuun alussa, 6. ja 7.8. kun sarja suuntaa Kokkolaan. Kokkola ei täysin uusi tuttavuus sarjalaisille ole, sillä Kokkolan Jänismaalla on kilpailtu aiemminkin sarjan kisoja. Kisoja touhuava seura, Kokkolan UA on järjestänyt Jänismaan teollisuusalueella monet kevätsprintit. 2009 – 2011 siellä on ajettu Future Cupin kisoja, 2012 – 13 kansallisia kisoja ja 2014 Jänismaalla kisattiin SM Sprinttiä. Muutamana viime vuotena Kokkolan kevätsprintti on ajettu Kemorassa, nyt keskikesällä palataan jälleen Jänismaalle. Järjestelyjen hulinassa tiukasti mukana oleva sarjasihteerimme, Kokkolan mies, Jyrki Lampela kehuu kisaviikonlopusta tulevan hieno.

-       Rataan on tehty uudistuksia tälle vuodelle ja toiselle päivälle ajosuunta vaihtuu. Ollaan saatu varikko yhtenäiseksi ja siellä on hyvin tilaa.

-       Kisan ennakkomarkkinointia tehdään jo keskiviikkona 3.7. erittäin suositulla Kokkolan iltatorilla jonne tuodaan näytille muutama kilpa-auto. Myös perjantaina 5.8. kilpailukeskuksena toimivan Racunan pihalla on tapahtuma, missä on mukana mm. ST1-huoltamoketju. Tarjolla on tietenkin halpaa bensaa, lapsille pomppulinnaa, kalustoesittelyä, ynnä muuta mukavaa markkinameininkiä. Oikein paljon tervetuloa Kokkolaan, vaikka koko viikoksi! Keskiviikkona iltatorilla nähdään! Toivottaa Future Cup sarjasihteeri ja Kokkolan kisojen kilpailujen johtaja, Jyrki Lampela. 

Sarjapromoottori Kari Tasanko on samoilla linjoilla Jyrkin kanssa.

-       Kokkolassa on hieno rata! Vähän samanmoinen kuin Raaseporissa. Isoa tietä, teollisuusalueen kaduilla, varikkotilaa piisaa, paikoitustilaa on hyvin ja yleisölle tarjoutuu monia katselualueita. Kokkolan kisat ovat aina olleet todella mukavia ja muistan silloin ennen muinoinkin, että kilpailijoita oli aina Kokkolassa runsaasti! Nythän meitä starttaa taas 140 kuljettajaa taistelemaan sprinttien voitosta. Kehuu sarjassa itsekin kilpaileva, sarjapromoottori Kari Tasanko.

-       Tänä vuonna Kokkolassa on panostettu kisoihin, siellä on kesälomatkin painettu hommia. Ennakkoon kisatunnelmia voi tulla fiilistelemään jo perjantaina kisa-alueelle. Siellä on kaikenmoista tapahtumaa kilpa-autoista pomppulinnaan. Myös kisojen aikana on alueelle järjestetty palveluja tosi hienosti ja kuljettajillekin saunomismahdollisuudet ja aamupalat ja kaikki. Kyllä minä jo kovasti odotan kisoja ja pääsyä kilpa-auton ratin taakse. Kertoo Kari.  

Kilpailu sadasosasekunneista alkaa lauantaina 6.8., kun ensimmäinen auto painaa kaasun pohjaan klo 15.00. Tervetuloa!


© 2021 Future Cup & Rakennus Future Oy. Oikeudet muutoksiin pidetään.