Kymmenia tuhansia hevosvoimia, aurinkoa, tunnelmaa - Suomen kesä ja Future Cup

POHJANMAAN LAKEUKSILLA KISATAAN VIIKONLOPPUNA ASFALTTISPRINTSARJAN TOINEN KILPAILUVIIKONLOPPU

Tulevana viikonloppuna Suomen pisimmällä moottoriradalla, Botniaringilla, kilpaillaan suositun Future Cup rallisprintsarjan kaksi osakilpailua. Kuljettajia viikonloppuna viivalle starttaa liki 150. Ensimmäinen osakilpailu ajetaan lauantaina ja toinen heti sunnuntaina. Rata ajetaan molempina päivinä eri suuntaan.

Botniaringin moottorirata on toiminut jo aiemminkin rallisprintkilpailun järjestämispaikkana. Tänä vuonna rallisprintkisat moottoriradalle tuo Team Botnia. Kilpailunjohtajina toimivat Juha Pensas ja Juhani Varjonen kehuvat radan monipuolisuutta ja sen toimivuutta, kummin päin vaan ajaen.

  • Viikonlopun rata on rakennettu hyväksikäyttäen uutta ja vanhaa rataa. Rallisprintradan tekeminen moottoriradalle on haasteellista. Täytyy saada nopeudet alemmas, koska rallissprintautoissa on hitaammat välitykset kuin rata-autoissa. Toiseksi täytyy saada pitkät, nopeat kaarteet minimiin. Ne kun sulattaa pehmeäseoksiset sprintrenkaat.
  • Toisaalta moottoriradan rata-alueelle saa tiiviin ja toimivan paketin ja varikolla riittää tilaa. Ahdasta ei tule, sillä osa moottoriradastakin käytetään varikoksi. Moottoriradan hyviä puolia on myös jo olemassa olevat saniteettitilat, suihkut ja saunat. Myös rata-alueen ravintola palvelee kisaporukkaa jo perjantaista lähtien ja sähköä on saatavilla. Nämä ovat ehdottomasti plussaa kun kisoja järjestetään moottoriradalla.
  • Myös paikalle tulevia katsojia hemmotellaan. Kisaa on hyvä ja helppo seurata, kun vähintään 80 prosenttia radasta näkyy kerralla ja autoja näkee kilpailutilanteessa pitkän matkaa. Tämä on harvinaista herkkua rallisprintkisoissa, kehuvat kilpailunjohtajat.

 Kisajärjestelyt etenevät ajallaan.

  • Tiistaina tehtiin vielä viimeisiä tsekkauksia radalla. Melko valmista alkaa jo olla. Pakkohan se on, kisat kun ovat jo viikonloppuna. Tuumaa Juhani.
  • Torstaina aloitamme radan rakentamisen kun rata-alue saadaan käyttöön. Torstaina ja perjantaina tarjotaan kilpailijoille myös harjoittelu- ja autojen testausmahdollisuus radan ovaaliosalla. Tervetuloa vaan ajoissa paikalle, täällä ollaan. Komppaa Juha.

© 2021 Future Cup & Rakennus Future Oy. Oikeudet muutoksiin pidetään.