Kymmenia tuhansia hevosvoimia, aurinkoa, tunnelmaa - Suomen kesä ja Future Cup

Future Cup suuntaa kesään 2016 uusin kisapaikkakunnin ja hienoin palkinnoin

Future Cup asfalttisprintsarjan ilmoittautuminen on täydessä vauhdissa ja tulee päättymään maaliskuun lopussa. Pääsiäispyhien jälkeen käydään kuumin puhina ilmoittautuneiden listalla. Kisapaikkakuntia on kesälle 2016 luvassa jälleen 5, niistä kolme uutta. Kilpailuja kisataan kaikkiaan 10. Myös sarjapalkinnoissa nähdään uusia tuulia.

Viime kesä oli meillä sarjassa ennätyksellinen, kun sarjapisteistä kisasi reippaat 130 kuljettajaa. Myös joukkueita ilmoittautui ennätysmäärä. Nyt kun ilmoittautuminen kesään 2016 on päättymässä, niin sarjaan saapuu ilmoittautumisia päivittäin. Sarjan kotisivuille päivitetään kuljettajalistaa liki reaaliaikaisesti. Tänä kesänä sarjassa nähdään jälleen useat viime vuodesta tutut kuljettajat. Ilahduttavasti mukaan on ilmoittautunut myös monta uuttaa asfalttisprintsarjalaista. Sarjailmoittautuneiden joukossa on myös muutama parin vuoden kisatauon pitänyt kuljettaja, ketkä ovat innostuneet jälleen mukaan kisaamaan. On hienoa nähdä nämä vanhat tutut konkarit taas varikolla. Iloitsee itsekin sarjassa kilpaileva sarjapromoottori Kari Tasanko.

Sarjassa kilpaillaan Cup arvosta kahdessa eri sarjassa: 4-Veto Cup sekä 2-Veto Cup. Myös nuorille rallisprintlupauksille on oma yleiskilpailunsa. Kauden päättäjäisissä palkintonsa ovat ansainneet myös joukkuekilpailun parhaat sekä vaativan Cuppikunkkukisan voittajat. Aikaisemmista vuosista tuttujen palkintojen lisäksi sarjassa palkitaan tänä vuonna vuoden Cuppikunkku upealla pääpalkinnolla. Sarjan Cuppikunkkuuden vievä kuljettaja vie kotipihaansa suomalaista laatutyötä, Salvos Oyn hirsisaunan.

Kesästä tulee tiukka ja jännä. Joka vuosi Cuppikunkussa ratkaisu on jäänyt aina viimeiseen osakilpailuviikonloppuun. Cuppikunkussa jokaisen osakilpailun jokainen lähtö lasketaan mukaan. Startteja jokaiselle kuljettajalle tulee viikonlopun aikana 4. Lopullisiin Cuppikunkkutuloksiin kauden päättyessä saadaan jokaiselle kuljettajalle 20 merkintää – 20 ajettua kierrosta. Tasainen suoritus on siis valttia ja jokaiseen lähtöön tulisi päästä starttaamaan. Selventää Kari Tasanko.

Kesällä kilpaillaan 10 osakilpailua, viidellä kisapaikkakunnalla

Future Cup sarjassa on jo usean vuoden ajan vietetty kilpailuviikonloppuja tuplakisojen merkeissä. Tuleva kesä vie sarjalaisia jälleen Suomen eteläkärjestä pohjoiseen Lappiin. Sarja vierailee viidellä eri paikkakunnalla, joissa jokaisessa kilpaillaan kaksi erillistä osakilpailua.

Kesän aloittaa Karkkilan osakilpailuviikonloppu toukokuun alussa, äitienpäivä viikonloppuna. Karkkilassa kurvailtiin ensimmäisen kerran asfalttisprinttiä jo vuonna 2014. Paikka oli silloin kaikille kuljettajille ja tiimeille uusi ja rataa sekä järjestelyjä kehuttiin kovasti. Vuonna 2016 Karkkilassa on luvassa kaksi osakilpailua, toinen lauantaina ja toinen heti perään sunnuntaina. Karkkilan jälkeen sarja suuntaa kohti Pohjanmaata, Jurvaa. Kisapaikkana toimii upeapuitteinen Botniaringin moottorirata, koko viikonlopun ajan. Sarjan osakilpailuja on Pohjanmaan suunnalla ajettu myös aiempina vuosina, Jurvassa ollaan kuitenkin ihan ensimmäistä kertaa.

Jurvasta suunnataan heinäkuussa kohti Keuruuta. Viime kesänä Keuruun UA isännöi rallisprintkilpailuja aivan ensimmäistä kertaa seuran historiassa ja palaute oli innostuneen positiivista. Tänä vuonna Keuruun kisat kuuluvat Future Cup sarjan kalenteriin.

Kesän neljäs kisaviikonloppu vietetään Kokkolassa elokuun alussa. Kokkolassa on Futuresarjan kisoja ajettu aiemminkin, viimeksi vuonna 2011. Tällä kertaa Kokkolan UA järjestää kisat täysin uudessa paikassa, noin kilometrin päässä keskustasta. Elokuun lopussa suunnataan kauden viimeisen kisaviikonlopun viettoon Rovaniemelle. 2015 vietettiin vauhdikkaan jännittävä – sarjasijoitukset ratkaiseva viikonloppu Joulupukin maassa, Napapiirillä. Siellä ratkotaan voittajat myös vuonna 2016.

Future Cup kisat 2016:
7. – 8.5.Karkkila
11. – 12.6.Jurva
2. – 3.7. Keuruu
6. – 7.8. Kokkola
26. – 27.8.Rovaniemi

 


© 2021 Future Cup & Rakennus Future Oy. Oikeudet muutoksiin pidetään.