Kymmenia tuhansia hevosvoimia, aurinkoa, tunnelmaa - Suomen kesä ja Future Cup

KAAHEEN AAKEEN LAAKEELLA TAISTELTIIN TOSISSAAN!

Viikonloppuna lasketeltiin Laihian lakeuksilla menemään, kun rallisprintkaravaani valtasi Laihian keskustan ihan ensimmäistä kertaa historiassa asfalttisprintkilpailujen ajaksi. Lauantaina päräytettiin menemään sarjan osakilpailu numero 7 ja sunnuntaina koitti kauden kolmanneksi viimeinen kisa. Molempina päivinä kilpailtiin täysin uutta kisareittiä pitkin, sillä sunnuntaina rata ajettiin vastakarvaan lauantaihin nähden.

Aivan Laihian keskustassa ajettu osakilpailu motitti koteihinsa reilu 300 asukasta. Kilpailunjohtajana toiminut Juha Pensas kehuikin, että kaikki asukkaat ovat olleet todella positiivisella mielellä mukana ja erittäin innostuneita siitä, että kerrankin ihan keskustassa tapahtuu! Juha haluaakin lähettää kaikille asukkaille suuret kiitokset viikonlopusta!

Paikan päälle kisaa seuraamaan oli helppo tulla ja katsojia oli paikalle saapunut penkat täyteen! Viikonloppuna tarjoiltiinkin vauhdikasta kilvanajoa ja tapahtumia kaikille sprintkatsojille.

Joka vuosi paremmuudesta on käyty tiukkaa taistoa, voitot on ratkaistu jopa sadasosasekunneilla! Se ei paljoa ole se! Laihialla kuitenkin koettiin molempina päivinä vielä kummempia, kun kahden eri luokan sisällä ajettiin tismalleen samat ajat! Lauantaina historicluokassa saman ajan ja vielä samalla kierroksella itselleen ajoivat Kainuun Moottorikerhon Esa Lappalainen ja Pohjois-Hämeen UA:n Järvisen Seppo. Sunnuntaina hämmästeltiin jälleen, kun nelivetoluokassa Samuli Aalto Iin Moottoriurheilijoista ja Aholan Toni Kokkolan UA:sta täräyttivät ajanottolaitteistoon täysin samat ajat! Samuli ajoi toisella kierroksella ajan 1.21,76 ja Toni pysäytti kellon prikulleen samaan aikaan suorituksensa ensimmäisellä kierroksella.

Sarjan pistetilanteessa 4-Veto Cupin yleiskilpailussa Mäki-Ikolan Hannu oli sitten Imatran saanut autonsa kuntoon ja nappasi kärkisijan takaisin itselleen, jättäen Arolan Harrin haastajaksi Rovaniemelle. Ennen Laihiaa kolmatta sijaa hallussaan pitänyt nelivetoralliautoluokassa kilpaileva Polven Esa kärsi Laihialla tekniikkamurheista, pudoten muutaman pykälän sarjataulukossa alaspäin! Heinikosken Eveliina on yhä nelivetonaisista korkeimmalla sijalla sarjan pisteissä

2-Veto Cupissa kärkimiehiin ei tullut muutoksia Laihialla. Korkeimmalle sijoittunut naiskuljettaja löytyy 2-Veto Cupissa sijalta 7, kun Marjo-Riitta Lunden on jättänyt monta mieskuskia pisteissä taakseen. Naisista toiseksi korkeimmille pistesijoille on kiivennyt Sistosen Kaisa ja Sievisen Tiina Bemareillaan. Naiset jahtaavat miesten päänahkoja tasapistein. Karhun Emma on kivunnut hienosti viime kisoissa naisten kärkikastiin ja pitääkin hallussaan naisten neljänneksi eniten pisteitä keränneen titteliä.

Kotikisoissaan Laihialla ajanut Jere Pensas painelee piikkipaikalla Nuorten yleiskilpailussa kohti Rovaniemeä.

Hitaasti mutta varmasti historickuljettaja, Lappalaisen Esa, nousee kohti sarjakärkeä. Sijoitus sijoitukselta ja kisa kisalta. Laihian jälkeen Esa löytyy sarjataulukosta – parhaimpana hissekuljettajana – sijalta 7. Historickuljettajista seuraavaksi korkeimman pistemäärän itselleen on haalinut Aromaan Jukka Saab 99 EMS:llään. Kolmanneksi korkeimman pistesaaliin on napannut Syvänoron Pirkka Fiat Uno Turbo ie:llään!

Senioreiden puolella 2-Veto Cupissa korkeimmalta sijalta löytyy nimi Kari Karhu. Karhun Emman kanssa samalla autolla kilpaileva Kari nousi molempien kisapäivien luokkavoittojen ansiosta sarjataulukon parhaimmaksi 2-vetosenioriksi jättäen alkukauden senioreita hallinneen Hirvijärven Lassen toiseksi parhaimmaksi. Kolmanneksi eniten pisteitä senioreista itselleen on kerännyt Paltamon Moottorikerhon Jorma Telkinen. Nelivetosenioreissa korkeimmalla sijalla 4-Veto Cupin pisteissä on hienosti koko kauden ajanut Kiviniemen Matti. Seuraavia kotikisojaan Rovaniemellä jo malttamattomasti odottava Isomaan Heikki on napannut itselleen senioreiden toiseksi korkeimman pistesaaliin.

Future Cup sarjassa käydään tiukkaa taistoa myös joukkuekilpailun ja vaativan Cuppikunkun puolella! Kurkkaa tuloksista, kuka ja ketkä painelevat näiden skapojen johdossa kohti Rovaniemien kisoja!

Ei taida olla mukavampaa tapaa viettää viikonloppua! Kisa oli taas huiman jännittävä ja varikkofiilis supermukava!!! Mahtavan suuret kiitokset Laihialle! Ensimmäistä kertaa järjestetty asfalttisprintviikonloppu oli menestys!! Kaikki te ihanat ihmiset – nähdään pian!!!!


© 2021 Future Cup & Rakennus Future Oy. Oikeudet muutoksiin pidetään.