Kymmenia tuhansia hevosvoimia, aurinkoa, tunnelmaa - Suomen kesä ja Future Cup

Ensimmäinen kisaviikonloppu on takana

Future Cup Asfalttisprint sarjan ensimmäisten kilpailujen palkinnot on jaettu

Suositun Future Cup sarjan ensimmäinen osakilpailuviikonloppu on takana. Osakilpailut ajettiin Etelä-Suomessa, Raaseporissa, lauantaina ja sunnuntaina. Lauantain rata oli tuttu jo menneiltä vuosilta ja sunnuntaina rata ajettiin käännetysti. Pituutta asfalttiradalla molempina päivinä oli reilu 3 kilometriä. Sää oli viikonlopun aikana vaihteleva. Lauantaina nautittiin kesäisistä olosuhteista ja sunnuntaina yön aikana yli kulkenut sade kostutti asfalttipinnan ensimmäisen kierroksen ajaksi. Satoi tai paistoi, Raaseporissa on aina hieno määrä katsojia, eikä tämä vuosi ollut poikkeus. Paikalle saapui liki 2 000 katsojaa.

Future Cup sarjassa yleiskilpailuja ajetaan auton vetotavan mukaan: 4-Veto ja 2-Veto Cupissa. Myös nuorille on oma yleiskilpailunsa.

4-vetoisissa saatiin lauantain osakilpailussa ykkössijalle tuttu mies vuosien takaa, kun Arolan Harri Subaru Imprezallaan nousi takaisin voittokantaan. Sunnuntaina nelivetokärjen järjestys pyörähti ympäri, kun Autoliitto Härmää edustava Mäki-Ikolan Hannu pysäytti maaliviivalla kellon aikaan 1:51,17 ja vei voiton.

2-vetoisissa lauantain kisassa voiton nappasi luokassa 13 kilpaileva Sahilan Aki BMW M3:lla. Sunnuntaina käännetyllä radalla myös kaksivetoisissa vaihtui voittaja, kun Saharin Jani Ford Escortilla nappasi voiton. Hietalan Harri, tutulla BMW M3:llaan, vei nimiinsä molempina päivinä kaksivetoisten kakkossijat.

Nuorten yleiskilpailussa Uudenmaan Autourheilijoiden Luhtaniemen Jani jatkoi, viime vuotiseen tapaan, voittokulkuaan ja pokkasi molempien päivien yleiskilpailuvoitot nimiinsä.

Naisten luokissa kamppailua käytiin jälleen Kaisa Sistosen ja Marjo-Riitta Lundenin välillä. Lauantaina voiton vei Hämeenkyrön Urheiluautoilijoiden Marjo-Riitta Lunden ja sunnuntain kisassa voitto meni Kaisalle. Senioreissa lauantain kilpailussa Rovaniemen mies, Isomaan Heikki vei voiton. Ja sunnuntaina vuosia sprintradoilla nähty, legendaarinen mustanpuhuva Proton Satria teki paluun Ikaalisten UA:n Kiviniemen Matin ohjastamana, kun Matti ajoi senioreiden palkintosijalle yksi. Historicmiehet olivat mielissään sunnuntain ensimmäisen kierroksen kelistä, kun asfaltti kimalteli sateen jäljiltä. Molempina päivinä historiceissa ykkösbodiumille nousi Lappalaisen Esa, Toyota Corollallaan.

Sarjapisteissä on vielä tasaista kun takana on kaksi osakilpailua kymmenestä. Sarjan seuraava kilpailuviikonloppu on jo parin viikon päästä Oulussa. Tänä vuonna kilpailupaikkana toimii OuluZonen Moottoriurheilukeskus, Kuusamontien varressa. Osakilpailut ajetaan jälleen lauantaina ja sunnuntaina.


© 2021 Future Cup & Rakennus Future Oy. Oikeudet muutoksiin pidetään.