Kymmenia tuhansia hevosvoimia, aurinkoa, tunnelmaa - Suomen kesä ja Future Cup

KAUSI 2014 HÄÄMÖTTÄÄ JO!!!

Kesällä 2013 kaasuteltiin asfalttisarjan tiimoilta kymmenen osakilpailua ympäri Suomen – samoilla suunnitelmilla suunnataan kohti kesää 2014! Sehän on jo asfalttisarjan 12:s kesä!!  

Vuonna 2014 Future Cup sarjassa nähdään sarjamestaruudesta kilpailemassa monia uusia luokkia.

- V1600 ja Trophyautojen kuljettajat ovat olleet erittäin kiinnostuneita tulemaan sarjaan mukaan. Myös naistenluokkien määrä lisääntyy yhdellä. Tulevana kesänä naiset ajavat kilpaa kahdessa eri kaksivetoluokassa: SS-autot ja ralliautot – molemmissa luokissa kuutiotilavuus vapaa. Kolmantena naistenluokkana tulee sitten ihan oma naisten nelivetoluokka. Myös Historicautot tulevat ensi kaudella mukaan sarjaan. Sarjassa kilpailevien luokkien määrä siis tulee lisääntymään, muuten viime vuoden luokat pysyvät ennallaan. Kommentoi sarjapromoottori Kari Tasanko luokkauudistuksia. Ensi kesänä sarja vierailee kuudella paikkakunnalla, kymmenen osakilpailun verran. Kauden starttaa huhtikuun lopulla Karkkilan ja Raaseporin osakilpailuviikonloppu. Reilun kuukauden kisatauon jälkeen asfalttikaravaani suuntaa kohti Iso Syötettä, jossa kilpaillaan juhannuksen alla kahden kisan verran. Heinäkuun alussa koittaa Imatran kisat. Kauden päättävät viime kesästä tutut Oulun ja Levin viikonloput.

 Ensi kesä vaikuttaa hyvältä. Kisoja on ympäri Suomen. On hienoa, että päästään ajamaan Karkkilaan. Siellä Nordgrenin Juuson menestys viime kesänä nuorissa sai rallisprintkärpäsen puraisemaan ja nyt päästään katsomaan millainen rata siellä meille tehdään. Raaseporissa Tammisaaren UA on tehnyt vuodesta toiseen upeita kisoja ja rata on siellä yksi hienoimmista, tuttu reitti aiemmilta vuosilta. Iso Syötteellä on ihan huippupuitteet keskikesän juhlan alla järjestää kisat. On mukava viettää kivan porukan ja hienon harrastuksen parissa juhannus. Imatran kisat varmistuivat ihan tuossa loppusuoralla. Imatralainen Tommi Hatakka voitti suurimman osan nuorten luokan lähdöistä viime kesänä. Taisi sielläkin Tommilla olla osansa innostuksessa järjestää kisat 2014? Mukavaa, että päästään kisaamaan sinnekin päin Suomea pitkästä aikaa. Me pappaluokkalaiset varmaan muistetaan ne ajat kun Imatralla on viimeksi ajettu sprinttiä. Oulu ja Levihän onkin tuttuja kisapaikkoja viime kausilta. Kehuu Kari. 

Future Cupissa ajettiin menneenä kesänä ensimmäistä kertaa Cup arvosta autojen vetotavan mukaan, eli 4-Veto Cupissa ja 2-Veto Cupissa. Myös nuoret mittelivät parhauttaan omassa yleiskilpailussaan. Poikkeuksetta yleiskilpailu-uudistusta pidettiin onnistuneena, joten myös kaudella 2014 kisataan mestaruudesta ja Cup arvosta 4-vetoiset omassa sarjassaan ja 2-vetoiset omassaan.

-       Kun meillä sarjapisteet jaetaan luokittain, niin mestaruuden voi viedä kuka tahansa. Se olisi hienoa, jos siellä ensi vuonna naiset hätyyttelisivät kärkeä! Uskon, että näiden luokkalisäyksien myötä me saadaan uusia nimiä innostumaan sarjaan haastamaan vanhat asfalttikonkarit. 

Kesän 2014 sarjailmoittautuminen tulee aukeamaan joulukuun alussa, 2.12., ja päättyy maaliskuun lopulla 2014. Ilmoittautuminen tapahtuu vanhaan tapaan AKK:n Kitin kautta.  

Televisiointi sarjan kisoista jatkuu entiseen tapaan. Koostelähetykset tulevat televisiosta ulos muutaman viikon kuluttua kisojen jälkeen. Lähetykset ovat perinteiseen tapaan katsottavissa myös sarjan kotisivuilta heti television ensiesityksen jälkeen. Kautta 2014 odotellessa voi fiilistellä kesän menoa katselemalla aiempien vuosien TV-lähetyksiä. Ne löytyvät kaikki sarjan kotisivuilta. 

Mitä muuta kivaa sitä kesä 2014 tuokaan tullessaan? Seuraile Cupin kotisivuja ja FB saittia – niin pysyt kartalla, missä kesän kuumin sarja päräyttää moottorit käyntiin!!!!


© 2021 Future Cup & Rakennus Future Oy. Oikeudet muutoksiin pidetään.