Kymmenia tuhansia hevosvoimia, aurinkoa, tunnelmaa - Suomen kesä ja Future Cup

Kauhajoen jälkeen 4-veto Cupin johdossa Anssi Rytkönen

4/10 TAKANA!!! 4-VETO CUPIN KÄRJESSÄ KOHTI HÄMEENLINNAA LÄHTEE KEMIN ANSSI RYTKÖNEN!!!

Viime viikonloppuna, suorastaan helteisessä säässä, ajettiin Future sarjan kolmas ja neljäs osakilpailu Kauhajoella. Kauhajoen osakilpailut, kuten sarjan aloittaneet Kerava ja Nurmijärvikin, olivat sarjakalenterissa ensimmäistä kertaa. Pohjanmaalla perinteisesti säät ovat rallisprintkansaa suosineet, eikä viikonloppu tehnyt poikkeusta. Aurinko porotti kuumasti jo perjantaina osakilpailujen esittelytilaisuudesta lähtien. 4-Veto Cupin kärjessä kohti Hämeenlinnaa ja Vanajan rataa lähtee nelosluokan Anssi Rytkönen 56 pisteellä. 2-Veto Cuppia hallitsevat tasapisteillä Kaisa Sistonen väkivahvalla Bemarillaan ja Antti Toropainen (lk 7) ajokkinaan myöskin BMW M3. Pisteitä molemmilla 58. Heti tiukasti Kaisan ja Antin takapuskurissa, ohituspaikkaa etsien, vain kahden pisteen päässä kurkkii 2-veto senioreissa kilpaileva Tarmo Ollila. Nuorten yleiskilpailussa piikkipaikalla neljän ajetun osakilpailun jälkeen on Imatran Tommi Hatakka (lk 9) 55 pisteellä. Toisena nuorissa kohti Vanajaa lähtee Juuso Norgren (lk 10). Kokonaisuudessaan sarjatilanteet löytyvät Future Cupin kotisivuilta. Joukkuekisassa koko alkukautta hallinnut Drinksport Team Lapland jatkaa menestystään. Joukkueen jäsenet: Anssi Rytkönen (lk 4), Mika Pyyny (lk 8) ja Mika Posti (lk 16) ovat kaikki korkeilla sijoilla Cupin yleiskilpailuissakin.

Kauhajoella kajahti!!!!

Kisa on tiukkaa kun 4-Veto Cupin kärkeä ratkotaan osakilpailuissa. Lauantaina ykkösen, Lamminsivun Jarin, ja neljänneksi ajaneen, Mäki-Ikolan Hannun, välillä eroa oli vain 1sekuntti. Neljä nopeinta lauantaina olivat: Lamminsivu (2.03,28), Arola, Rytkönen ja Mäki-Ikola. Sunnuntaina 4-Veto Cupin kolmen kärki ahtautui 50sadasosasekunnin sisään. Nopein sunnuntaina oli Anssi Rytkönen (2.01,58). Anssin jälkeen järjestys: Lamminsivu, Arola, Mäki-Ikola.

2-Veto Cupissa molempien päivien nopein sarjakuljettaja oli Hämeenkyrön, luokassa 3 kilpaileva, Saharin Jani. Joka vuosi, sarjan historiassa, sarjassa kilpaillut Erkkilän Vesa (lk 2) nappasi lauantaina 2-Veto Cupin toiseksi nopeimman ajan ja sunnuntaina Vesa oli sijalla 3. Hietalan Harri, BMW M3:lla, oli lauantain sarjakuljettajista 2-Veto Cupin kolmas. Sunnuntaina Harri kirkasti palkintonsa hopeaksi ja pokkasi sarjan 2-vetoisten toiseksi nopeimman ajan, Erkkilän Vesan nenän edestä.

Nuorissa lauantain ja sunnuntain maaliintulojärjestys oli aivan identtinen: Tommi Hatakka tykitti varmalla menolla ykkössijan, Kuusisen Teemun ollessa Toyota Starletilla kakkonen, Norgrenin Juuson pokatessa sijan 3.

Lauantaina oli jo lähellä, etteivät aikakirjat pyörähtäneet uusiksi, kun naisten luokassa ensimmäistä kesää sarjassa kilpaileva, Rovaniemen, Henna-Kaisa Rinne ajoi ensimmäisellä kierroksella nopeamman ajan kuin vuosia sarjaa hallinnut Sistosen Kaisa. Kaisa kuitenkin tuli, näytti ja voitti, molempina päivinä naisten luokan.

SARJAA TELEVISIOSTA!!!Tulossa on kesätauon poikasta – Vanajanlinnan sprintit ajetaan vasta kesäkuun lopulla. Sitä ennen sarjaa seurataan tiiviisti Maikkarin Maxilta ja sarjan kotisivuilta. Torstaina voi palautella mieleen kuinka Nurmijärven radan mutkat taittuivatkaan – Nurmijärven kisakooste tulee ulos 23.5. klo 21.00. Ja välittömästi ensiesityksen jälkeen TV ohjelma on nähtävissä myös sarjan kotisivuilta. Viikonlopun aikana kooste tulee myös uusintana perjantaina klo 16.00 F1:sten jälkeen – sekä sunnuntaiaamuna klo 9.00. Kauhajoen lähetykset tulevat 30.5. sekä 6.6. Muistaakahan kuljettajat tyhjentää muistikorteilta incar-videonne ja linkittää ne Cupin FB-sivuille. Paras Cupin sivuille jaettu ”inkkari” tullaan palkitsemaan kauden päättäjäisissä!!!


© 2021 Future Cup & Rakennus Future Oy. Oikeudet muutoksiin pidetään.