Kymmenia tuhansia hevosvoimia, aurinkoa, tunnelmaa - Suomen kesä ja Future Cup

MISS SUOMET SATU TUOMISTO JA NOORA HAUTAKANGAS RALLIAUTON RATTIIN VANAJANLINNAN OSAKILPAILUISSA

Suosittu asfalttisprintsarja, Future Cup, saapuu Vanajanlinnan upeisiin maisemiin heinäkuun lopulla, 27. – 28. päivä. Varikko sekä kilpailun lähtö ja maali sijaitsevat aivan Vanajanlinnan hotellin vieressä. Majoitustarjoukset ja VIP-paketit löytyvät www.futurecup.fi.

Miesvaltaiseen lajiin saadaan Vanajanlinnassa näyttävää naiskauneutta, kun Satu Tuomisto ja Noora Hautakangas hyppäävät neliveto Mitsubishin puikkoihin ja pistävät radalla kaasun pohjaan. Ihan kylmiltään eivät daamit ratin taakse istuudu – kesäkuun aikana Sadulle ja Nooralle tulee suoritettavaksi rallitutkinto. Myös auton käsittelyä tullaan harjoittelemaan rallin suomen mestarin Jussi Välimäen johdolla.

- Autohan on A-ryhmän ralliauto, hevosvoimia riittää yli 300 ja vääntöä yli 500nm. Auto on kunnostettu perusteellisesti ennen kautta. Suurimpia haasteita uskon naisille olevan, ensinnäkin sen että tie on suljettu muulta liikenteeltä, ei tarvitse ajaa omaa puolta. Lisäksi renkainen pito ja kilpa-auton kiihtyvyys sekä jarrutuspito vaatinevat aluksi totuttautumista. Kertoo Jussi daamien neliveto autosta.

Mitä sitten ajokoulutuksessa käydään läpi?

- Lyhyesti käydään läpi lajin sekä ajamisen teoria puolta. Itse ajoharjoittelussa keskitytään auton käsittelyyn ja perusasfalttiajamiseen. Huolellinen valmistautuminen ja omien rajojen sisäistäminen on tärkeää. Opettajan vastuu on kova ja virheille ei jätetä mahdollisuutta! Satu ja Noora joutuvat omissa ammateissaan keskittymään kovasti työhönsä ja sitähän menestyvä kilpa-autoilija eniten tarvitsee - KESKITTYMISTÄ JA HERMOKONTROLLIA! Uskon, että molemmat selviytyvät hommasta hienosti! Sadun ja Nooran menopeli on Franginkari Motorsportin Mitsubishi Evo 8. Samaista autoa Raaseporin osakilpailuissa ohjasti Arolan Harri ja Seinäjoen osakilpailuissa Mitsulla ajoi Vanajanlinnan osakilpailujen puuhamies Pekka Vihma.

Vanajanlinnassa nähdään heinäkuun lopulla. Vanajanlinnasta matka jatkuu elokuussa Ouluun ja sieltä Leville syyskuun osakilpailuihin.


© 2021 Future Cup & Rakennus Future Oy. Oikeudet muutoksiin pidetään.