Kymmenia tuhansia hevosvoimia, aurinkoa, tunnelmaa - Suomen kesä ja Future Cup

RALLISPRINTTIÄ AJETTIIN MENNÄ VIIKONLOPPUNA SEINÄJOELLA

RALLISPRINTTIÄ AJETTIIN MENNÄ VIIKONLOPPUNA KAHDEN KISAN VOIMIN SEINÄJOELLA!

Future Cup sarjan asfalttihirmut valtasivat Seinäjoen Roveksen teollisuusalueen kuluneen viikonlopun ajaksi. Future sarjan toinen ja kolmas osakilpailu ajettiin vaihtelevassa säässä - lauantaina satoi, sunnuntaina paistoi aurinko komeasti. Lauantain kilpailunjohtaja, Juha Hautala, vitsaili että säätila oli vähän niin kuin tilattu! Kun kerran rata ajettiin molempina päivinä samansuuntaisesti – säätilaerot tekivät radasta molemmille päiville erilaisen! Jännitystä riitti läpi viikonlopun!

CUPIN HALLITSIJA KOLMEN KISAN JÄLKEEN: KOIRIKIVEN TOMI, TOYOTA MR2

Sprinttikunkkukisan (yhteistyössä SM Rallisprintin kanssa) suvereenissa pistejohdossa kesätauolle lähtee Koirikiven Tomi. Myös Future Cupin pistemestarikisassa Tomi on jaetulla ykkössijalla Erkkilän Vesan kanssa. NaNuSen yleiskisassa Tomilla on sija 1 ja joukkuekisassa on Tomin tiimi sijalla 3. Joukkuekisassa Tomi kisaa yhdessä Jori Seppälän ja Mikael Vuotarin kanssa. Herää epäilys – syökö tämä mies samaa kaurapuuroa aamupalaksi kuin me muut?? Mikä mies on Koirikiven Tomi?

”Vuosi sitten Raaseporissa tuli ajettua ihan ensimmäinen sprintti. Ei kuitenkaan sarjassa kilpailtu – mutta ajettiin Ikaalisten ja Parkanon kisa myös. Sitä ennen on muutama jokkiskisa tullut ajettua. Tänä vuonna sitten lähdettiin ihan sarjaan mukaan ja mukavastihan on mennyt.”

Seinäjoella Tomi ajoi jälleen luokkavoittoon: ”Ekalla kierroksella hieman perä luisti autossa. Tauolla sitten säädettiin hieman vakaajaa, niin toinen kierros meni paremmin.” ”Vanajanlinnan seuraaviin kisoihin lähetään voittamaan – katotaan kuinka käy.” Autoa ei kesätauolla kummemmin kuulemma säädetä. ”Mitäs sitä hyvää muuttamaan”, tuumaa Tomi.

CUPISSA KOITTAA KESÄTAUOKO, KOLMEN AJETUN KISAN JÄLKEEN

Future Cup sarjan yleisten luokkien yleiskilpailun osalta kolmen ajetun kisan jälkeen kesäpaussille piikkipaikalta lähtee luokassa 2 kilpaileva Erkkilän Vesa Toyota MR2:llaan. Vesalla on takanaan puhdas luokkavoittojen rivi kolmesta ajetusta osakilpailusta! Kesälomille toiselta sijalta pääsee Vieron Kimmo (lk 15) ja kolmannen sijan Seinäjoen jälkeen lunasti nelosluokassa ajava Mäki-Ikolan Hannu.

Sarjan junioreiden yleiskisan kärki pyörähti kertaheitolla uusiksi, kun Raaseporia ja Seinäjoen ensimmäistä kisaa hallinnut Kalliokosken Teuvo koki epäonnea Seinäjoen sunnuntain kisassa. Teuvo joutui luopumaan jaetusta ykkössijasta ja antamaan yksinoikeuden piikkipaikkaan Salosen Terolle (lk 7). Terolla myöskin takanaan puhtaat 3 luokkavoittoa! Mahtavasti jaetulla kakkossijalla Seinäjoen jälkeen tulevat samoilla pisteillä Rutasen Harri ja Tohmon Tommi. Harrin ja Tommin jälkeen junioreissa jaetulla neljännellä sijalla ovat Jori Seppälä ja Topi Tulla.

Naisten, nuorten ja senioreiden yhdistetyssä kilpailussa johtopaikalla on nuorten luokan Koirikiven Tomi. Sistosen Kaisa ja Hietalan Harri ovat jaetulla toisella sijalla. Kaisan ja Harrin yhteiseen ajokkiin, BMW M3:een, on talven aikana tehty paljon kehitystöitä – ja tulosta syntyy! Nimittäin Kaisan ja Harrin joukkue, HSH-Motorsport johtaa myös Futuresarjan joukkuekisaa. HSH tiimissä kolmantena kuskina ajaa Rutasen Harri!

Kisakohtainen, viikonlopun ehdoton yllätys oli, kun elämänsä kolmatta asfalttikisaa sunnuntaina ajanut Sarjulan Sami tuli ja voitti! Sunnuntaipäivä huipentui junioriluokkien voittoon ja suoraan kuohukuoman ruiskutteluun podiumille! Huolimatta pienistä vaihdemissauksista toisella kierroksella - aika vei kuitenkin suoraan voittoon! Sami vertaakin jo, että rallin ohelle taisi löytyä toinen pääharrastus! Fiilikset ovat kuulemma korkealla ja sunnuntaipäivä kuuluu yhteen niistä huippupäivistä autourheilun parissa!

Kokonaisuudessaan sarjan pistetilanteen 3/9 löydät sarjan kotisivuilta, www.futurecup.fi.

Seinäjoen osakilpailut tulevat televisiosta MTV3 Maxilla torstaina 17.5. ja 24.5. – molempina päivinä klo 20.30.

MUISTA IHMEESSÄ KATSOA MYÖS RAASEPORIN OSAKILPAILUN LÄHETYS TORSTAINA 10.5. KLO 20.30. SPESIAALISTI KYMPPIKAUDEN ALOITTAVA TV-LÄHETYS ON TUNNIN MITTAINEN!!!

Seuraavat osakilpailut ajetaan Vanajanlinnan upeissa maisemissa 27. ja 28.7. Mukana radalla myös Miss Suomet – Satu Tuomisto ja Noora Hautakangas!!!


© 2021 Future Cup & Rakennus Future Oy. Oikeudet muutoksiin pidetään.