Kymmenia tuhansia hevosvoimia, aurinkoa, tunnelmaa - Suomen kesä ja Future Cup

MENNÄ VIIKONLOPPUNA AJETTIIN FUTURE CUPIN NELJÄS JA VIIDES OSAKILPAILU

MENNÄ VIIKONLOPPUNA AJETTIIN FUTURE CUPIN NELJÄS JA VIIDES OSAKILPAILU IKAALISISSA JA PARKANOSSA.

Ikaalisten, Franginkari Rallisprint, jatkoi suosiotaan tänäkin vuonna niin yleisön, kuin kilpailijoidenkin keskuudessa. Radalle lauantaina starttasi reilu 140 kilpailijaa ja taisto oli kovaa kaupungin keskustassa ajetussa kisassa!

Ikaalisten yleisten luokkien yleiskilpailussa voiton vei Koskelon Erkki, junioreiden yleiskilpailussa sarjalaisten nopein oli Tony Läspä ja yhdistetyn naisten, nuorten ja senioreiden yleiskilpailun voiton pokkasi Lamminsivun Jari.

Future Cupin yleisten luokkien kärjessä Ikaalisten jälkeen oli Koskelon Erkki WRC Skodallaan. Junioreita Future Cupissa lauantain jälkeen johti Läspän Tony ja NaNuSe-sarjassa neljän osakilpailun jälkeen pistejohdossa oli Hietalan Harri. Sunnuntaina Parkanossa pakka kuitenkin jaettiin uusiksi!

Future Cupin yleisten luokkien voitto on Parkanon jälkeen menossa luokassa 3 ajavalle Perttulan Mikalle (AL-Härmä). Cupin kautta 2011 hallinnut Koskelon Erkki putosi jaetulle sijalle 5, sillä WRC Skoda sammui lähtöviivalle kierroksella 1 – joten pisteet molemmilta kierroksilta jäivät saamatta. Yleisten luokkien kakkossijalla sunnuntain jälkeen on luokassa 2 ajava Kossin Henri, Toyota MR2:lla (NokUA). Kolmantena tulee Erkkilän Vesa (luokka 2), myöskin Toyota MR2:lla.

Sunnuntain jälkeen myös Cupin junioriluokkien kärki meni uusiksi. Parkanossa sarjan kuskeista luokassaan parhaiten pärjännyt Karvosen Mika (lk 5) on viiden ajetun osakilpailun jälkeen sijalla 1. ”Junnu” luokan toisen sijan jakavat tällä hetkellä Läspän Tony (lk 8) Mitsubishi Evo 6:lla ja F-ryhmän luokkavoittoon (lk 15) Parkanossa ajanut Juha Lae, Pohjankyrön UA:sta.

Yhdistetyn naisten, nuorten ja senioreiden kisan kärjessä Future Cupissa Parkanon jälkeen on maksimipistein Hietalan Harri (lk 12) BMW M3:lla, toisella sijalla on Rutasen Harri (lk 9) Toyota Starletilla ja kolmantena ”NaNuSe”laisissa on Seppälän Jori (lk 9) Toyota MR2:lla.

Kauden 2011 yksittäisen pistemestarikisan voitto on viiden ajetun osakilpailun jälkeen menossa Hietalan Harrille pisteillä 110. Toisena pistemestarikisassa on Lamminsivun Jari (lk 13) ja kolmantena Karvosen Mika. Lamminsivulla ja Karvosella on molemmilla pistepotissa koossa 102 pistettä. Neljännellä sijalla pistemestarikamppailussa on Läspän Tony ja viidentenä Perttulan Mika.

Future Cup -sarjan suuren suosion saaneen joukkuekilpailun kärjessä ennen Isonkyrön kilpailuja on HSH-Motorsport (Sistonen Kaisa, Hietala Harri ja Haarala Kai) pisteillä 272. Toisella sijalla tulee Kaakkilandiaracing Team (Pääkkönen Mikko, Karvonen Mika, Ollikainen Jukka-Pekka) pisteillä 268. Joukkuekilpailun kolmannella sijalla Parkanon jälkeen on joukkue nimeltä Pappa ja Pojat (Erkkilä Vesa, Kossi Henri, Kossi Hannu) pisteillä 263.

SM Rallisprintsarjan ja Future Cupin epävirallisessa Sprinttikunkku mittelössä Lamminsivun Jari (HämUa) on pudottanut suvereenisti ”kunkkumittelöä” hallinneen Leif Tuomelan kakkoseksi. Parkanon jälkeen Lamminsivun pistepotti ”kunkkumittelössä” on 151 ja Tuomelan Leifin 139. Kolmantena ”Kunkkukisassa” on Karvosen Mika, neljäntenä Pääkkösen Mikko ja viidentenä Mäki-Ikolan Hannu.

Kokonaisuudessaan osakilpailujen tulokset luokittain löytyvät jälleen Oopswaren kotisivuilta. Future Cupin sarja- ja joukkuetulokset on tallennettu Future Cupin kotisivuille.

Kisalähetykset Ikaalisista ja Parkanosta tulevat televisiosta ulos peräkanaa perjantaina 19.8. klo 20.00 ja 20.30 MTV3 Maxilta. Uusinnat lähetyksistä tulevat heti lauantaina 20.8. samaiselta kanavalta. Lähetykset tulevat näkymään myös sarjamme nettisivuilla, www.futurecup.fi, television ensiesityksen jälkeen.

Aivan mahtava kisaviikonloppu Ikaalisissa ja Parkanossa on ohi! Sää suosi, katsojia molemmissa kisoissa oli tuhansittain ja kilpailujen reitit olivat kuljettajien mieleen! Kokonaisuudessaan viikonlopun tapahtumissa (Parkanon toritapahtuma sekä Ikaalisten ja Parkanon kisapäivät) vieraili reilut 9 000 katsojaa! Kiitos kaikille paikalla olleille – parin viikon päästä nähdään! Sillä Isooskyröös pärähtää lauantaina ja sunnuntaina 27. Ja 28.8.


© 2021 Future Cup & Rakennus Future Oy. Oikeudet muutoksiin pidetään.