Kymmenia tuhansia hevosvoimia, aurinkoa, tunnelmaa - Suomen kesä ja Future Cup

Asfalttisarjan Seinäjoki-Kokkola viikonlopun antia

Viime viikonloppuna ajettiin asfalttisarjan, Future Cupin, toinen ja kolmas osakilpailu Seinäjoella ja Kokkolassa. Lauantaiaamuna sää suosi Seinäjoella ja katsojia oli roimasti liikkeellä. Roveksen teollisuusalueelle rakennetulle radalle lähti 112 kilpailijaa. Taistelu Seinäjoen asfaltin herruudesta oli todella kova! Yleisten luokkien yleiskilpailussa edellisen osakilpailun voittaja, Koskelon Erkki, joutui luovuttamaan kruununsa hienosti ajaneelle Rytkösen Anssille (Kemin UA). Koskelon Erkki (Espoon UA) jäi Anssin ajasta vain 13 sadasosasekuntia. Kolmanneksi nopeimman ajan yleisissä luokissa ajoi Mäki-Ikolan Hannu ja neljänneksi tuli Itkosen Jani. Junioriluokkien yleiskilpailun voiton Seinäjoella vei hienosti ajanut Kalliokosken Teuvo (Hyvinkään UA). Toiseksi ajanut Aholan Toni jäi reilut 4 sekuntia Teuvon ajasta. kolmanneksi ajoi Läspän Toni. Molemmat Tonit edustavat Kokkolan Urheiluautoilijoita. Naisten, nuorten ja senioreiden yhdistetyssä yleiskilpailussa voitto meni Hämeenkyrön UA:n Lamminsivun Jarille. Toiseksi sijoittui Hietalan Harri ja kolmanneksi Hallian Keijo.

Future Cup asfalttisarjan pistekärki pyörähti Seinäjoen jälkeen uusiksi: kärjessä lauantain jälkeen oli Perttulan Mika (AL-Härmä), toisena Koskelon Erkki ja kolmantena Kossin Henri (Nokian UA). Joukkuekisan kärki näytti Seinäjoen jälkeen seuraavalta: Johdossa edelleen Husq & Jons Team, (Keijo ja Tero Hallia sekä Jori Seppälä) pisteillä 109. Jaetulla toisella sijalla ovat Kaakkilandiaracing Team (Pääkkönen Mikko, Karvonen Mika, Ollikainen J-P) ja HSH-Motorsport (Sistonen Kaisa, Hietala Harri ja Haarala Kai) tasapisteillä 107.

Myös Future Cupin ja SM Rallisprintin yhteisen epävirallisen Sprinttikunkku pistekisan tilanne muuttui Seinäjoen jälkeen! Johdossa lauantai-iltana oli edelleenkin Leif Tuomela, mutta toiseksi nousi Lammisivun Jari. Jarin luokkavaihto ralliautoluokasta senioreihin kannatti, sillä täydet luokkapisteet Seinäjoelta nostivat Jarin kakkoseksi. Tilanne näytti jännittävältä, niin sarjan kuin osakilpailu voittojenkin kannalta karavaanin suunnatessa kohti Kokkolaa ja sunnuntain kisaa!

Sunnuntaiaamu Kokkolassa valkeni hieman pilvisenä, ja muutama sadepisarakin putoili taivaalta. Kokkolan osakilpailussa lähtönumero liimattiin kaikkiaan 122 autoon. Yleisten luokkien yleiskilpailun voitosta käytiin jälleen huima taisto. Ensimmäisen kierroksen jälkeen puolen sekunnin johdossa oli Seinäjoen voittaja Rytkösen Anssi. Toiselle kierrokselle rallisprintin monitoimimies, Koskelon Erkki, latasi koneeseen kaikki mitä irti lähti ja vei kuin veikin voiton Anssin nenän edestä! Kolmas yleisissä luokissa oli Kainuun Moottorikerhon Itkosen Jani. Junioreiden yleiskilpailua hallitsi jo Seinäjoellakin shampanjaa ruiskutellut Kalliokosken Teuvo. Toiseksi ajoi Läspän Toni ja kolmanneksi Kristian Kiviniemi. NaNuSe-luokista radan kiersi nopeimmin Seinäjoellakin voittanut Lamminsivun Jari. Toiseksi NaNuSe:laisissa ajoi Santin Matti (Kuopion UA) ja kolmanneksi Hallian Keijo. Nuorten luokan voiton (lk 9) Kokkolassa, kuten Seinäjoellakin, vei Rutasen Harri. Naisten luokassa Järjestys oli identtinen Kokkolassa, kuten Seinäjoellakin: voitto meni Sistosen Kaisalle, toiseksi sijoittui Annika Keski-Korsu ja kolmanneksi Aholan Minna.

Sunnuntain jälkeen Future Cup sarjan pistejohdossa on Koskelon Erkki (34pistettä). Pisteen päässä Erkistä, jaetulla, toisella sijalla ovat Perttulan Mika ja Erkkilän Vesa (33). Cupin neljännellä pistesijalla kolmen ajetun kisan jälkeen on Henri Kossi (32). Pistesijoilla on vielä tasaista – yli puolet sarjakisoista on ajamatta, joten kaikki on mahdollista! Epävirallisen Sprinttikunkun piikkipaikalta, kesätauolle lähtee, suvereenisti ”kunkkumittelöä” hallinnut Leif Tuomela (109pistettä). Toisena Sprinttikunkussa on Lamminsivun Jari (107) ja kolmantena Pääkkösen Mikko (101). Future sarjan joukkuekisassa vaihtui valta Kokkolan osakilpailun jälkeen! Kaakkilandiaracingin joukkue kiilasi kärkeen pisteillä 161. Kakkosena, vain pisteen päässä Kaakkilandiaracingia tulee HSH-Motorsport. Kolmossijalta kesätauolle lähtee Pappa ja Pojat –joukkue (156). Neljäntenä joukkuekisassa on Team Hiekkapojat (154). Yksittäisen pistemestarikisan kärjessä on Hietalan Harri. Pistemestarissa lasketaan jokaisen kisan jokainen lähtö mukaan, joten tasaisuus on valttia! Pistemestarissa kakkosena on Ossi Häkki ja kolmantena Karvosen Mika.

Kokonaisuudessaan osakilpailujen tulokset luokittain löytyvät Oopswaren kotisivuilta. Future Cupin sarja- ja joukkuetulokset löytyvät Future Cupin kotisivuilta.

Kisalähetykset Seinäjoelta ja Kokkolasta tulevat televisiosta ulos peräkanaa perjantaina 27.5. klo 20.00 ja 20.30 MTV3 Maxilta. Uusinnat lähetyksistä tulevat heti lauantaina 28.5.11.30 ja 17.25. Lähetykset tulevat näkymään myös sarjamme nettisivuilla, www.futurecup.fi, television ensiesityksen jälkeen.

Seuraavat sarjan kisat koittavat pienen kesätauon jälkeen elokuussa. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ajetaan Ikaalinen-Parkano akselilla ja elokuun lopulla päätetään sarja Isonkyrön tuplakisaviikonloppuun!


© 2021 Future Cup & Rakennus Future Oy. Oikeudet muutoksiin pidetään.