Kymmenia tuhansia hevosvoimia, aurinkoa, tunnelmaa - Suomen kesä ja Future Cup

Future asfalttikauden viimeinen kisaviikonloppu on takana!

Isonkyrön aivan upea kisaviikonloppu on takanapäin. Viikonloppuna, 21. – ja 22.8. ajettiin Future Rallisprint sarjan viimeiset kisat Isokyrössä, Lähetti Kytönen Asfalttisprintit #1 ja #2. Keli oli mitä mainioin asfaltilla ajettavalle sprintille ja katsojia oli paikalla tuhatmäärin.

Lauantaina yleisten luokkien yleiskilpailun voittoon ajoi jo monesti ykkössijaa hallinnut Koskelon Erkki, jättäen Hallian Tomin jälleen taakseen. Kolmanneksi lauantaina ajetussa sprintissä sijoittui Mäki-Ikolan Hannu. Samalla kärkikolmikolla mentiin, kuin edellisessä Kouvolan kisassa, Tomi ja Hannu alkavat saada Koskelon Erkkin vauhdista kiinni! Erkillä ja kolmanneksi tulleella Hannulla oli eroa ajoissa vain 0,51sekuntia!

Junioriluokkien yleiskisan lauantain voiton vei Markus Siuvatti. Toiseksi nopeimmin Isonkyrön radan kiersi Haaralan Kai ja kolmannen sijan vei Jani Löppönen. Tiukaksi kävi kamppailu myös junioreiden kärjessä. Ensimmäiseksi ajaneella Markuksella ja kolmanneksi tulleella Löppösellä oli eroa ajoissa vain 0,36sekuntia! Erinomaisesti kauden aikana ajanut Haaralan Kai on voittanut luokkansa (luokka 9) jokaisessa Future sarjan kesän kisassa. Vaikka sarjan viimeinen kilpailu ajettiin vasta sunnuntaina, oli Kai jo lauantaina varmistanut Future sarjan voiton junioreiden yleiskilpailussa! Aivan upeaa - onnea!

Naisten luokan (lk 6) voittajaksi lauantaina ylsi Marjo-Riitta Lunden ja toiseksi kurvaili Sistosen Kaisa. Nuorten luokassa (lk 11) radan nopeimman ajan ajoi koko kauden upeasti pärjännyt Mikael Vuotari. Senioreiden (lk:t 12 ja 13) nopein oli Hallian Keijo, Hietalan Harrin ollessa toinen.

Lauantaipäivän kääntyessä iltaan, kisa karavaani jäi Isoonkyröön nauttimaan pohjalaasesta menosta ja meiningistä, sillä seuraava kisa koitti jo sunnuntaina samalla radalla, Isossakyrössä.

Sunnuntaiaamu valkeni sateisena ja usvaisena. Asfalttirata oli märkä ja toiveet kelin kuivumisesta kovat! Onneksi ensimmäisen kierroksen alkaessa pilkahteli aurinkokin pilvien lomasta ja tie alkoi kuin alkoikin kuivumaan.

Kisa oli todella jännä loppuun asti ja asetelmat, uusinnoista johtuen, muuttuivat aivan loppuminuuteille asti! Yleisen yleiskilpailun kärkikolmikko sai uutta väriä, kun palkintojen jaossa Koskelon Erkin ja Hallian Tomin rinnalle nousi Itkosen Jani, Mitsubishi Evo 3:lla.

Junioreiden yleiskilpailussa nopeimmin radan kiersi jo lauantainakin voittanut Markus Siuvatti. Toiseksi nopeimman ajan ajoi Kari Peura, jääden Siuvatin ajasta vain 0,04sekuntia! Kolmanneksi ajoi Kalliokosken Teuvo.

Naisissa (lk 6) kärkikaksikon järjestys oli sama kuin lauantaina, Marjo-Riitta Lundenin vieden voiton ja Sistosen Kaisan ollessa toinen. Kolmanneksi naisten luokassa ajoi Jaana Hämäläinen. Nuorten luokassa Vuotarin Mikael jatkoi voittokulkuaan ja Seppälän Jori kiillotti eilisen pronssin hopeaksi. Senioreissa (lk 12 ja 13) kärkikaksikon keskinen kamppailu oli kova. Hietalan Harrin vuoro oli tänään voittaa, Hallian Keijon jäädessä kakkoseksi.

Kaikkien kilpailijoiden ajat ja sijoitukset löytyvät Oopswaren nettisivuilta,

Kisakoosteet Isonkyrön sprinteistä tulevat ulos MTV3 Maxilta torstaina 2.9 klo 21.00 ja 21.30.

Erittäin onnistunut ja aurinkoinen kesäkausi asfaltilla on nyt saatu päätökseen. Kesä jatkuu kuitenkin Ellivuoren päätösjuhlassa 30.10. Muistakaa varata huoneet!


© 2021 Future Cup & Rakennus Future Oy. Oikeudet muutoksiin pidetään.