Kymmenia tuhansia hevosvoimia, aurinkoa, tunnelmaa - Suomen kesä ja Future Cup

Future Rallisprint starttaa kahdeksanteen kauteensa

Suomen ainoa kokonaan asfalttipinnalla ajettava rallisprintsarja, Future Rallisprint, starttaa kahdeksanteen kilpailukauteensa 15 luokan ja 97 ilmoittautuneen kuskin voimin. Viime kaudella aloitettu joukkuekilpailu on tänäkin vuonna saanut kovan suosion ja joukkuekisassa kisaa 13 joukkuetta.

Neljänä kesäviikonloppuna ajettavissa, kuudessa osakilpailussa mittaavat paremmuuttaan Suomen sprinttikilpailujen huiput. 2-3 erikoiskoekilometrin pituisilla asfalttiradoilla kisaillaan niin maineesta ja kunniasta kuin ennen kaikkea mittavista rahapalkinnoista. Näin Future Rallisprintsarja tarjoaa sloganinsa mukaisesti kilpailijoilleen muutakin kuin raitista ilmaa.

Kilpailijoiden ensimmäinen vauhtiviikonloppu starttaa viime kaudesta poiketen jo huhtikuussa. 25.4. sunnuntaina ajetaan Tammisaaressa VNB-Auto Sprint, Raaseporin Horsbäckissa. Kevät on nopeasti sulattanut Etelä Suomen lumia, joten odotettavissa olisi mukavan keväinen kisa.

Sarjakoordinaattori Kari Tasanko on tyytyväinen tämän vuoden osanottomäärään.

  • Odotettavissa oli hiukan vaimeampi osanotto kuin viime vuonna, mutta erittäin hyvin kilpailijoita lopulta tuli, emmekä lähde luokkia yhdistelemään. Vaikka viime vuoteen eroten mukaan on tullut kaksi uutta luokkaa: Luokka 1 V1600 ja Senioreihin oma luokkansa kaksivetoisille. Tosi iso kiitos kaikille, jotka mukaan lähtivät – vaikka yleinen tilanne Suomessa on tämä. Etenkin sponsoreiden saanti on nykyään tiukassa, kertoo Kari
  • Todella innolla odotan kauden 2010 uusia kilpailuja. Mm. ensimmäisestä sarjan kisasta Tammisaaressa on varmasti tulossa tiukka ja jännittävä, niin katsojille kuin osanottajille. Viime vuoden hyvästä palautteesta johtuen, sarjan sääntöihin ei suuria muutoksia ole viime vuoteen verraten tullut. Nyt vaan toivotaan, että sää vielä suosii kisojamme viikonloppuisin ja saadaan paljon katsojia paikalle.
  • Seuraavaksi toukokuussa mennään kotoisasti Kokkolaan. Kokkolan kisa on jo muodostunut traditioksi Futuresarjan toukokuun kisoista. Kokkolan kisahan valittiin vuonna 2009 parhaiten järjestetyksi kisaksi kilpailijoiden äänestyksessä. Siellä on varmasti jo kovat paineet päällä kisajärjestäjillä, naurahtaa Kari.
  • Elokuussa mennään sitten Ikaalisten, Kouvolan ja Isonkyrön suuntaan. Ikaalisten kisa on tälle vuodelle uusi ja se ajetaan aivan kaupungin keskustassa. Kouvolan kisa ajettiin viime vuonna kahteen kertaan saman päivän aikana, mutta kilpailijoilta tulleen palautteen vuoksi kahdesta kisasta yhden päivän aikana luovuttiin. Joten Kouvolassa ajetaan vain yksi kisa sunnuntaina. Tänä vuonna kokeillaan kahta kisaa kahden päivän aikana Isossakyrössä, jossa ajetaan eka kisa lauantaina ja toinen sunnuntaina. Isossakyrössä tulee hulinaa riittämään illan viettoineen, toteaa Kari.
  • Tv-ohjelman lähetyskanava on muuttunut ja nykyäänhän sarjaa pystyy seuraamaan MTV3 Maxilla ja tietenkin sarjamme kotisivuilla, johon kisalähetys linkitetään heti televisioesityksen jälkeen, Kari muistuttaa.
  • Vielä viimeiseksi Kari haluaa muistuttaa, että sarjaan määräajassa ilmoittautuneet kilpailijat voivat vielä kasata joukkueen ja osallistua joukkuekisaan, kunhan ilmoittautuvat ennen Tammisaaren kisaa.

Kisat 2010:

25.4. Tammisaari
15.5. Kokkola
7.8. Ikaalinen
8.8. Kouvola
21.– 22.8. Isokyrö


© 2021 Future Cup & Rakennus Future Oy. Oikeudet muutoksiin pidetään.